pH-værdi

Baseret på indsigter fra dermatologiske undersøgelser og kliniske studier, har eksperter fundet ud af, at opretholdelsen af en stabil pH-værdi spiller den mest afgørende rolle for hudens sundhed.

Her forklarer vi i et tydeligt sprog, hvad pH er, og hvorfor det har betydning for hudens sundhed. 
I den indledende tilblivelse af BARK™DNA, gik vi sammen med førende dermatologer, som har dybtgående indsigt i hudens fysiologi, for at skabe den mest optimale hudplejeserie til mænd. De sidste to år har eksperter inden for dermatologi researchet, testet og foretaget undersøgelser for at udvikle den bedste hudplejeløsning til mænd.

ph definition

pH er en talværdi, der måler hvor “sur” eller “basisk” et stof er. Man måler pH-værdier på en skala fra 0 til 14, hvor 7.0 er neutral, alt under 7.0 er en syre, og alt med en pH over 7.0 er en base. Alle dele af kroppen har en optimal pH-værdi, og opretholdelsen af denne syre-base-balance beskytter huden mod bakterier og giftige substanser, der skader huden.

Kender du pH-værdien på dine hudplejeprodukter? Det bør du!

PH-UBALANCE

De fleste husker måske kun pH-skalaen fra de første kemitimer for et stykke tid siden. Men vidste du, at hudens pH-balance er nøglen til opretholdelsen af en sundere og pænere hud?

Det yderste lag af din hud har en tynd belægning bestående af talg (fedt), mælkesyrebakterier og aminosyrer. Dette kaldes syrekappen. Kort sagt stabiliserer denne belægning balancen af hudens naturlige bakterieflora. 

Når først din syrekappe er blevet svækket grundet pH-ubalance, kan dette resultere i, at bakterier, allergener, UV-stråler og andre fremmede stoffer finder vej ind i din blodbane og kan forvolde ødelæggelser i huden. Faktisk kan dette sættes i direkte forbindelse med inflammation, allergier og udbrud og resultere i hudsygdomme.

KØNSFYSIOLOGISKE FORSKELLE

Den første systematiske vurdering af kønsfysiologiske forskelle, fremlægger beviser for det faktum, at sådanne forskelle eksisterer. Resultaterne er især interessante med hensyn til mængden af talg, der højst sandsynligt bliver påvirket af endogene steroidhormoner og andre kønsrelaterede, biokemiske forskelle. Dette er muligvis forklaringen på den lavere pH-værdi i huden blandt mænd, som på tværs af alle lokaliteter og aldersgrupper ligger i spændet (4,6-4,9) og altid signifikant lavere end pH-værdien i kvinders hud, som altid ligger over 5.0.
Kilde: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23713991/

For mænd er pH-værdien i hudplejeprodukter desto vigtigere at tænke på, fordi vi har en højere produktion af talg, hvilket betyder, at vi har en mere fedtet hud end kvinder. Mænd har derfor større tendens til at opleve pH-ubalance.
Denne nye, indgående viden om kønsbaserede forskelle i huden taler for udviklingen af produkter specifikt til mænd for en mere passende, dermatologisk behandling.

ph påvirkninger

Eksterne faktorer:

- Lange bade og hyppig vask af ansigtet stresser huden

- For meget udsættelse for sollys 

- De fleste hudplejeprodukter er for hårde (dvs. basiske) til mænds hud

- For hyppig eksfoliering af huden

- Luftforurening

- Ændringer i temperatur og vejr

- Sved: Hyppige træningssessioner udfordrer pH-værdien grundet øget produktion af talgInterne faktorer:

- Kønsrelaterede, fysiologiske forskelle

- Diæt og livsstil

- Gener

KONSEKVENS

Hvis din huds pH-værdi er for høj (basisk), producerer den ikke nok talg, og du kan opleve symptomer som:

- Tør og flaget hud

- Fine linjer og rynker 

- Inflammation og rødme

En for høj pH-værdi nedbryder din huds syrekappe og gør den mere sårbar over for skader forårsaget af bakterier, inflammation og UV-stråler, som accelererer hudens aldringsproces. 

Hvis din huds pH-værdi er for lav (sur), producerer den for meget talg, som kan føre til:

- Acne

- Bumser

- Hudorme

- Ar og pigmentforandringer

En for lav ph-værdi gør din huds syrekappe mere tilbøjelig til bivirkninger forårsaget af fedt og sved, som betyder, at huden bliver mere sårbar over for fremmede bakterier, der resulterer i udbrud af uren hud.

optimal ph

Undgå hårde, astringerende hudplejeprodukter. De fleste hudplejeprodukter har en pH-værdi på 8-10, som betyder, at de udtørrer huden. Disse høje niveauer kombineret med postevand (pH-værdi på 8,5) skaber et usundt hudmiljø.

Fugt huden! Tør hud har tendens til rynker. Brug altid en fugtgivende ansigtscreme efter rensning for at holde huden hydreret, og undgå alt med kunstige parfumer, da dette kan udtørre huden.

Gå efter pH-balancerede hudplejeprodukter målrettet mænds unikke hud for den rette dermatologiske pleje og for at genoprette og stabilisere hudens naturlige, beskyttende barriere, så du opnår den optimale grad af sundhed for huden.

Løsningen

BARK™DNA er det første uafhængige hudpleje-brand til at italesætte vigtigheden af mænds unikke pH-værdi.
Alle vores produkter er udviklet på baggrund af formler specifikt tilpasset til mænds unikke pH-værdi (4,6-4,9), for at opretholde den naturlige, hudvenlige bakterieflora. Disse bakterier er en del af hudens immunsystem, som forhindrer skadelige bakterier i at gennemtrænge huden. Ydermere bliver hudens naturlige produktion af talg holdt i balance, hvilket lader din syrekappe fungere optimalt. Huden føles smidig og hverken for tør eller for fedtet.

Vores innovative pH-tilpasede hudplejerserie bekæmper proaktivt tegn på aldring og eliminerer bakterier for at hele og forebygge inflammatoriske hudproblemer.

resultat

En selvsikker fremtoning er vigtig, og med BARK™DNA kommer du til at opleve en sundere og mere jævn hudtone og få en fornemmelse af en afbalanceret hud, så du kan være den bedste udgave af dig selv - indeni og udenpå.